keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Sikainfluenssarokotteet tulevat - tiedätkö niistä tarpeeksi?

HUOM! Tämä artikkeli on vanha ja sen sisältämät linkit eivät todennäköisesti toimi enää.

Suomeen tulee lähipäivinä 170 000 sikainfluenssarokotetta, jonka jälkeen lisää rokotteita tulee maahan sama määrä viikottain. Viranomaisten mukaan kestää kuukausia rokottaa koko "riskiryhmä". Amerikassa riskiryhmään on luokiteltu nuoret ja nuoret aikuiset (joilla perinteisesti on paras vastustuskyky influenssaan) ja pikku lapsille suositellaan annettavaksi tupla-annosta. (joille kokonsa puolesta olettaisi aikuista pienemmän määrän olevan riittävä). Myös raskaana olevat ovat ensisijaisessa riskiryhmässä. Mielenkiintoista näissä riskiryhmissä on, että lapset (syntymättömätkin) ja nuoret halutaan rokottaa ensisijaisesti. Miksi? Syyt tuntuvat mielestäni melko huterilta. Varsinkin kun eräs rokotevalmistaja sanoo pakkausselosteessaan, ettei rokotetta pitäisi antaa raskaana oleville ilman painavaa syytä.

Suomalaista määritelmää riskiryhmästä en ole tavannut, mutta eiköhän täälläkin luoteta Amerikkalaisiin tutkimuksiin. Iltalehti kertoo Turun Sanomien uutisoineen 800 000 suomalaisen kuuluvan johonkin riskiryhmään. Vaikka riskiryhmässä on vain edellä mainittu määrä ihmisiä, on rokotteita tilattu Suomeen 5.28 miljoonaa annosta, jolla määrästä päätellen pyritään rokottamaan koko kansa. Rokotteet ovat maksaneet Suomelle 37 miljoonaa euroa (melkoinen bisnes) ja rokotteet annetaan ilmaiseksi (eli veronmaksajat maksavat).

Mitä erikoista tässä rokotteessa sitten on. Miksi siitä tarvitsee kirjoittaa? Amerikassa viranomaiset ovat yllättyneitä siitä kuinka suuret joukot ihmisiä kieltäytyvät ottamasta rokotetta, vaikka se on todettu täysin turvalliseksi. Rokotteen väitetystä turvallisuudesta huolimatta sen kehittäjätkään eivät suostu rokotettaviksi ja kehottavat läheisiäänkin olemaan ottamatta rokotetta.

Miksi rokotteesta kieltäytymisestä on sitten noussut niin kova häly? Siksi, ettei rokotteen ottaminen ole vapaaehtoista. Ihmiset pakotetaan ottamaan rokote esimerkiksi työpaikan menettämisen uhalla. Tarkastellaanpa hieman, miksi amerikkalaiset ovat päättäneet kieltäytyä rokotteesta kaikesta tästä huolimatta.

Ensinnäkin useimmat näistä rokotteista sisältävät ainetta nimeltä skvaleeni (Squalene). Tämän aineen ominaisuuksista ja vaaroista löytyy paljon tietoa netistä. Normaalisti Skvaleeni on ihmiselle hyödyllinen ja täysin luonnollinen öljymolekyyli, mutta kun sitä ruiskuttaa suoneen se aktivoi kehon puolustusmekanismin taistelemaan tätä ainetta vastaan kaikkialla kehossa, myös siellä missä sitä on luonnollisesti. Pernaruttorokotteessa ollutta Skvaleenia pidetään tutkimusten mukaan todennäköisimpänä syynä Gulf War Syndroomaan (GWS), jota esiintyy yleisesti persianlahden sotaan osallistuneilla amerikkalaisilla ja englantilaisilla sotilailla, jotka saivat rokotteen. Tämän GWS sairauden oireita ovat wikipedian mukaan seuraavat:

*(krooninen) uupumus
*päänsärky
*muistiongelmat
*nivel- ja lihaskivut
*ripuli
*ruuansulatushäiriöt (mm. Dyspepsia)
*neurologiset ongelmat
*tappavat kasvaimet
*iho-oireet
*niveltulehdukset
*hengitysongelmat
*krooniset monioireiset sairaudet.

Ei ole tyhjää arvailua ja vainoharhaisuutta sanoa näiden rokotteiden olevan suuri terveysriski. Novartis on yksi rokotteen valmistaja. Novartiksen rokotteen pakkausseloste "lupaa" joukon sivuvaikutuksia:

*paikallisreaktioita rokotuskohdassa (sis. kipua, raajan liikettä rajoittavaa kipua, punoitusta, turvotusta, kuumotusta, ihonalaista verenvuotoa, kovettumia)
*kuumia aaltoja

*kylmiä väreitä
*kuume
*huonovointisuus
*heikotus
*voimattomuus
*naaman alueen vesipöhö
*immuunijärjestelmän häiriöitä
*allergisia reaktioita (sis. kurkku ja suu vesipöhöjä)
*harvoissa tapauksissa allergiset reaktiot ovat johtaneet anafylaktiseen shokkiin ja kuolemaan
*verenkiertohäiriöitä
*vakuliittia (harvoissa tapauksissa ohimenevia munuaisoireita)
*pyörtyminen pian rokotuksen jälkeen
*ruuansulatushäiriöitä
*ripulia

*huimausta

*oksentelua

*vatsakipua

*veri ja imusuoni häiriöitä
*paikallisia imusolmukkeiden turpoamisia

*tilapäistä verihiutaleiden vähyyttä

*aineenvaihdunta- ja ravitsemushäiriöitä

*ruokahaluttomuutta

*nivelkipuja

*lihaskipuja ja -arkuutta

*lihasheikkoutta

*hermostollisia häiriöitä
*päänsärkyä
*sekavuutta

*hermosärkyä

*kihelmöintiä

*heikkoja kouristuksia
*Guillain-Barré Syndrooma
*Selkä- ja luuydin tulehduksia (sis. aivotulehduksia)
*neuropatia (ääreishermostosairaus) (sis. hermotulehduksia)

*halvaus (sis. Bell’s Palsy)

*työlästä ja pinnallista hengitystä
*rintakipuja
*yskää
*nielutulehdus
*nuha
*Stevens-Johnson syndrooma
*Pruritus
 (kutiseva iho)
*nokkosihottuma/ -rokko
*ihottuma (sis määrittelemätön, jatkuva punotus ja vesiculobulbous).

Huomaa, että juuri yllä mainitun Novartiksen rokote on hyväksytty EUssa ja sitä myydään yleisesti kaikkiin EU maihin. Suomi on valinnut toisen yrityksen (GlaxoSmithKline [GSK]) rokotteen. Valitettavasti tämä rokote ei ole sen turvallisempi! Tämäkin rokote sisältää Squalanea ja lisäksi Thiomersalia, joka on elohopeayhdiste ja joukon muita ainesosia. (Tarkempaa tietoa löydät tästä linkistä)

Nyt tiukka kysymys: Olisitko valmis rokotuttamaan lapsesi (tupla-annoksella) tätä rokotetta, joka joissain (harvoissa) tapauksissa aiheuttaa kuoleman (joka muihin sivuoireisiin verraten tuntuu jopa armeliaalta)?

Entäs jos sinun ei anneta valita. Ranskassa on tehty jo päätös, jonka mukaan jokainen kansalainen, poikkeuksetta, rokotetaan. Todennäköisesti samanlaista päätöstä valmistellaan Suomessa - tilattujen rokotteiden määrä viittaa tähän.

Vakava kehoitukseni sinulle on: VÄLTÄ ROKOTETTA, JOS VAIN SUINKIN VOIT. JUMALA MEITÄ VARJELKOON!

8 kommenttia:

  1. http://koti.phnet.fi/petripaavola/sikainfluenssarokote.html

    Mielenkiintoinen kirjoitus aiheesta!

    VastaaPoista
  2. Onko enneagrammi tuttu teille? Mitä siitä olisi hyvä tietää ja voidaanko eneagrammia käyttää Jumalan Valtakunnan Työssä.

    VastaaPoista
  3. Oma taustani on New Age hengellisyydessä ja ensimmäisen kerran törmäsin enneagrammiin New Age seminaarissa noin kymmenen vuotta sitten. Myöhemmin tuo "yhdeksänkulmainen peili" on rantautunut kristillisyyteen. Voin vakuuttaa, ettei mitään New Agesta nousevaa kannata ottaa kristillisyyteen.

    Myöhempien tutkimusteni perusteella olen löytänyt enneagrammista yhteyksiä islamilaiseen mystiikkaan (sufilaisuuteen). Länsimaihin enneagrammin toi mystikko Gurdjieff, josta The Encyclopedia of Religion (1987) sanoo:

    "Gurdjieffin tunteneet henkilöt pitivät häntä erinomaisena ihmisten "herättäjänä", joka muistutti pikemmin Zen-mestaria tai Sokratesta kuin perinteistä kristillistä mystikkoa [kristillistäkin mystiikkaa kannattaa välttää]. Hän toi länsimaihin kattavan esoteerisen oppijärjestelmän, ja hänen vaikutuksestaan syntyi elävä traditio, jossa harjoitetaan erityisiä menetelmiä tietoisuuden kehittämiseksi."

    Tärkein asia enneagrammin tai muiden asioiden kristilisyyteen sopimista tutkittaessa on kuitenkin tämä: LÖYTYYKÖ SE RAAMATUSTA. Jos Jumalan Sana ei sisällä tätä opetusta, se pitää hylätä.

    1. Kor. 4:6 "Ei yli sen, mikä kirjoitettu on"

    Mielestäni enneagrammi ei siis sovellu Jumalan Valtakunnan työhön.

    Kysy lisää, jos tarvitset tarkennusta.

    Siunausta,

    VastaaPoista
  4. Miksi sitten monissa kirkoissa käytetään enneagrammia? Esimerkiksi jossain päin luterilaisuutta, tuomasmessuporukoissa, vapaakirkkoa tai Palavassa pensaassa?

    VastaaPoista
  5. Miksi kristilliset kustantajat julkaisevat kirjoja kuten: Kuinka rukoilla ikonien avulla? Tai miksi monet opettavat, että kaste tai kirkon jäsenyys pelastaa? Harhaopit ovat olleet seurakunnassa alusta lähtien ja Paavali kirjoittikin useat lähetyskirjeensä harhaoppeja vastaan. Tämän hetken kuuma asia on itämainen/ varhaiskristillinen mystiikka, joka pyrkii seurakuntiin ovista ja ikkunoista.

    Matt 24:3-5 Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: "Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?"
    Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.
    Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta.

    En osaa sanoa missä kaikkialla enneagrammia käytetään, mutta tietääkseni ei Palavan Pensaan yhteydessä. En toki voi vastata kaikkien sen yhteydessä olevien ihmisten puolesta, mutta kukaan ei minun tietääkseni ole sitä yleisesti käyttänyt tai maininnut. Kerro toki, jos tiedät asiasta enemmän, niin osaan varoittaa niitä ihmisiä, jotka tähän ovat sekaantuneet.

    siunausta.

    VastaaPoista
  6. se oli joku moniste jota käytettiin palavan pensaan tilaisuuksissa. En ole ihan varma, mutta näin muistan. Enemmän huolta on isosta kirkosta, jonka kautta saastuu tuhansittain ihmisiä. Ja vapaakirkkokin on niin pieni.

    VastaaPoista
  7. Kiitos sinulle Anonyymi. Päädyin viestisi pohjalta selvittämään tilannetta enneagrammin suhteen omassa lähipiirissäni ja minulle selvisi enneagrammia joskus aiemmin käytetyn näissäkin yhteyksissä. Keskustelu asiasta oli antoisa ja lopputuloksena asianomainen myönsi tehneensä virheen, katui ja teki parannusta ja enneagrammitestit päätyivät 'harhaoppi' arkistooni.

    Eli Kommenttisi aiheutti tässä tapauksessa puhdistautumista ja ojentautumista Jumalan Sanan mukaan ja siitä iloitsen suuresti. Virheitä teemme kaikki ja tuomiota emme voi toisillemme langettaa. Itse virhe tai synti ei meitä määrittele, vaan se mitä synninteko meissä aiheuttaa, onko se katumusta ja parannuksentekoa vai paatumusta.

    Apt 3:19
    Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois,
    ---

    Huolesi enneagrammin harhaan johtavasta voimasta kristikunnan keskellä on aiheellinen ja hyvä. Ainoastaan Sanan tuntemus voi pitää meidät oikealla tiellä.
    Matt 22:29
    Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa."

    Sanan tietämättömyyttä ei pidä käyttää tekosyynä harharetkilleen, vaan epävarmoina hetkinä meidän on tehtävä berealaisittain:
    Ap.t. 17:11 -- he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin.

    --

    Jos koet asian sydämelläsi, niin tutustu enneagrammiin Raamatun valossa tarkemmin ja varoita ihmisiä sen vaaroista. Avain tähän tutkimiseen voi olla se huomio, että psykologia on ihmisviisautta:

    1.Kor 1:20
    Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?

    Ole siunattu!

    VastaaPoista
  8. Kiitos hyvästä ja asiallisesta vastauksesta!

    VastaaPoista