lauantai 23. toukokuuta 2009

Muslimeilla ja Kristityillä yhteinen usko?

Tiesitkö, että vuoden 2007 lokakuussa 138 korkea-arvoista muslimia lähetti avoimen kirjeen kristityille johtajille kaikkialla. Sen nimi oli 'A Common Word Between Us and You' suomeksi 'yhteinen Sana välillämme'. Heidän tavoitteenaan oli löytää yhteinen pohja kristillisen uskon ja muslimiuskon välille ja he näyttävät onnistuvan työssään hyvin.

Jo seuraavassa kuussa yli 300 kristittyä johtajaa julkaisi vastauksensa heidän kirjeeseensä New York Times-lehdessä koko sivun kokoisena. He omien sanojensa mukaan sitoutuivat yhteistyöhön muslimien kanssa antaen sydämensä, sielunsa, mielensä ja voimansa Muslimien ehdottamalle asialle. (Minä ainakaan en olisi valmis laittamaan sieluani likoon yhteisen uskon perusteiden löytämiselle Muslimien kanssa.) He antavat tekstissään ymmärtää, että joka ei ole valmis tähän yhteistyöhön ei rakasta oikean kristityn tavoin.

Kirjeessään 'A Common Word Between Us and You' muslimijohtajat lainaavat paljon Raamattua ja kertovat kristityille, kuinka näitä Raamatun jakeita tulee tulkita. Tulee mieleen kohtaus Raamatusta, jossa perkele siteerasi Raamattua Jeesukselle erämaassa ehdotellen mielensä mukaisia tulkintoja niistä. Mutta Jeesuspa ei langennut tähän ansaan, vaan kumosi sielunvihollisen ehdotukset toisilla Raamatun jakeilla. Matt 4:1-11

Tästä kirjeestä on sittemmin muodostunut laajamittainen projekti. Sekä kristityt vaikuttajat, että muslimijohtajat näyttävät kilpaa allekirjoittavan vetoomusta. Alkuperäisen New York Times:ssä julkaistun vastauksen allekirjoittajina on mm. seuraavat Suomessakin tunnetut Kristityt opettajat:

David Yonggi Cho
Bill Hybels
Rick Warren
Robert Schuller
George Verwer
(täyden listan löydät tekstin alla olevan linkin kautta.)

Ainakin minua huolestuttaa mihin nämä miehet ovat meitä johtamassa. Haluammeko (tai voimmeko) löytää muslimien kanssa yhteistä pohjaa uskollemme. Koraanihan kieltää Jeesuksen jumaluuden!

Suura 5:72 "Ne, jotka sanovat: 'Messias, Marian poika, on Jumala', eivät ole uskovia."

Mitä yhteistä minun uskollani voi olla heidän uskonsa kanssa, jos he kieltävät Jeesuksen jumaluuden.

Mitä yhteistä heillä voi olla kanssani, sillä heidän pyhä kirjansa kiroaa minut uskoni tähden.

Suura 9:30 "Kristityt sanovat: 'Messias on Jumalan poika.' Näin he puhuvat kuin uskottomat ennen heitä. Jumala kirotkoon heidät, kuinka he valehtelevat!"

Kun vertaan edellisiä Koraanin jakeita siihen, mitä Raamattu sanoo, voin vain todeta, ettei minussa ja heissä ole samaa henkeä. Eli perustetta minun ja heidän väliseen hengelliseen yhteyteen ei ole.

1 Joh 4:2. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
3. ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.

Raamattu varoittaa myös selkeästi lähtemästä yhteistyöhön vääräuskoisten kanssa.

2 Kor 6:14. Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä?
15.
Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa?

Minulla, tavallisella maallikkouskovalla, herää kysymys: Ovatko meidän opettajamme tietämättömiä Raamatun totuuksista vai johdattavatko he meitä tarkoituksellisesti raamatunvastaiseen liittoon Muslimien kanssa?

ACommonWord- sivusto
Muslimien avoin kirje kristityille
Yli 300 kristityn johtajan vastaus (sivun alin linkki)

Pidetään uskomme puhtaana!

4 kommenttia:

  1. Kaikkien muslimien kanssa teen yhteistyötä, jotka ovat ottaneet Jeesuksen Kristuksen henkilökohtaiseksi vapahtajaksi. Se on yhteiskristillistä toimintaa!

    Terv Tapsa pappi Jumalan armosta

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista... Jäin vain pohtimaan millä perusteella Jeesuksen Kristuksen vastaanottanutta voi enää kutsua muslimiksi, sillä mielestäni ei oikein voi olla käsitettä tai uskontoa nimeltään muslimi-kristitty.

    Siunausta Herramme jeesuksen Kristuksen nimessä.

    VastaaPoista
  3. Hups, lipsahti Jeesus pienellä alkukirjaimella. Olkaa armollisia, älkääkä tehkö siitä liian pitkälle meneviä hengellisiä johtopäätöksiä :)

    VastaaPoista
  4. Tuo on vain rikka rokassa. Suunnitelma on luoda yksi globaali kirkko,johon kaikki kuuluvat. Tulee aika,jolloin evankeliumia ei enää voi julistaa, sillä se tulee olemaan väkivaltaa toisin uskovaa, esim hindua, kohtaan. Tutustu YK:n globaaliin etiikkaan ja uskonnon yhdistämispyrkimyksiin.Sitä ekumenia tulee olemaan tulevaisuudssa.

    VastaaPoista