torstai 22. marraskuuta 2012

Syöpä: aiheuttaja, ehkäisy ja hoito

Kaikki tässä luomakunnassa toimii Jumalan luomien lakien mukaisesti, joten kaikkien sairauksien mekanismit toimivat tiettyjen lakien perusteella. Todellisuuudessa syövän toimintamekanismi ja hoitokeinot ovat jo aikoja sitten löydetty, mutta ahneuden takia ( syöpähoidot ja -lääkkeet ovat suuri bisnes) meidät halutaan pitää tietämättöminä näistä löydöksistä. Tässä artikkelissa tarkoitukseni on kertoa syövän toimintamekanismista, sen ehkäisystä, luontaisista lääkkkeistä (joihin kaikilla on varaa), ja syövän kotihoidosta.

SYÖPÄ EI OLE MÖRKÖ, JOSTA EI TIEDETÄ TARPEEKSI JOTTA SITÄ EI VOITAISI ENNALTA EHKÄISTÄ JA HOITAA.

Ensisijainen tekijä syövän torjunnassa on oikea ravinto. Tämä on kaksitahoinen tekijä: On ruoka-aineita - eli ravinteita, joita kehomme tarvitsee toimiakseen oikein. Ja on ruokana meille myytäviä myrkkyjä, jotka saavat kehomme sairastumaan.

Meidän tarvitsee siis tietää
a) mitä meidän pitäisi syödä ja
b) mitä meidän pitäisi ruuassamme välttää.


Usein on melko vaikeaa välttää ruuan mukana tulevia myrkkyjä, sillä lihakarja on usein pumpattu täyteen hormoneja ja antibiootteja, kun taas kasvikset on kyllästetty tuholaisen torjunta-aineilla ja lannoitettu ravinteettomiksi, osa on jopa geenimanipuloitua.
Kuitenkin on mahdolllista syödä terveellisesti ja kaikilla on siihen varaa. Useat halvat kasvikset ovat erittäin terveellisiä, kuten kaalit, hedelmät, luonnosta löytyvät marjat, yrtit ja sienet. Myös kotipuutarha on hyvä, halpa ja torjunta-ainevapaa vaihtoehto. Kaupasta ostamistasi kasviksista voit neutraloida suuren osan torjunta-aineista pesemällä ne ruokasoodalla ja vedellä.

Hengellinen vastine ruuan puhdistamiselle löytyy Raamatusta (Sovella uskosi mukaan.):

 1. Tim 4:4 Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan; 

Oikea ravinto on laaja ja yleensä hyvin vaikeaksi tehty aihe, mutta onneksi Michael Pollan on tehnyt asian helposti omaksuttavaksi ja yksinkertaiseksi.

Hänen ohjeensa ovat seuraavat:

1. Syö ruokaa (kaikki suuhun laitettava mitä kaupassa myydään ei ole ruokaa)
2. Älä syö liikaa (Kalorimäärät eivät määrittele oikeaa ravinnon määrää. Kuuntele kehoasi ja tarkkale vaakaa tai peiliä. Syö vasta kun on nälkä.)
3. Syö enimmäkseen kasviksia.
4. Älä syö pitkälle jalostettua ruokaa/ valmisruokia. (Amerikkalainen versio asiasta: Älä syö mitään mitä mainostetaan televisiossa.)

Katso Pollanin puhuvan asiasta:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5cM0JIr0tRY#!

Nämä ohjeet yhdistettynä terveeseen maalaisjärkeen riittävät ohjaamaan sinut terveempien ruokatottumusten pariin ja onnistut välttämään suurimman osan syömiseen liittyvistä sudenkuopista.

Mutta miten nämä ravintoasiat liityvät syöpään?

Tri Otto Warburg tutki soluhengitystä* 1920-luvulla. Hän löysi yhteyden soluhengityksen ja syövan väliltä ja on sanonut "syövän pääasiallinen aiheuttaja on solujen happisoluhengitykseen perustuvan energiatuotannon korvautuminen [anaerobisella] sokerien käymisellä". Toisin sanoen, jos pystymme turvaamaan soluhengityksen, voimme välttyä syövältä Warburgin mukaan jopa 100%sti. (Lue tiivistetty hyvä artikkeli Warburgin syöpätutkimuksista.)

*Soluhengityksellä tarkoitetaan reaktiota, jossa solun sisälle siirtyy happea ja solusta poistuu hiilidioksidia. Solun sisällä happi yhtyy sokerimolekyylin kanssa, jolloin syntyy hiilidioksidia ja vettä. Samalla vapautuu energiaa, jota solut tarvitsevat toimiakseen.
LÄHDE: http://www.bioteknologia.info/uutiset/yleiset/fi_FI/Soluhengityksen_mekanismi_selviamassa/

Solujen hapensitomiskyky on suhteessa kehon happamuuteen. Liian hapan keho ei pysty sitomaan kuin murto-osan siitä hapesta, mitä normaalitilassa oleva keho pystyy sitomaan. Kehon happamuus aiheuttaa siis solutasolla hapen vajausta ja tämä aiheuttaa soluhengityksen muutoksia, joka taas saattaa muuttaa normaalin solun syöpäsoluksi. Warburg on todennut, että jos solun hapensaantia alennetaan 35 prosentilla 48 tunniksi, se voi muuttua syöpäsoluksi (Lähde).

Normaalisti kaikki elävä kuolee hapen puuttuessa, mutta solut kykenevät jatkamaan elämäänsä ilman happea syöpäsoluksi muuntuneena. Niiltä katoaa alkuperäinen tarkoitus kehon osana, mutta ne säilyttävät kykynsä kasvaa ja jakaantua. Tässä prosessissa niiden mitokondriot (=energiatehtaat) "sammuvat" ja samalla solun itsetuhomekanismi menee pois päältä, joten syöpäsolut eivät tuhoudu ja poistu kehosta normaalien solujen tavoin ja seurauksena on sairaiden solujen kertymä, eli kasvain.

Lyhyesti sanottuna terveen ja syöpäsolun energiatuotannollinen ero on seuraava:
a) Terve solu käyttää happea energian muodostamiseen.

b) Syöpäsolu karttaa happea ja muodostaa energiaa sokereita käyttämällä (fermentaatio).

Normaali länsimainen ihminen syö liian happamasti aiheuttaen kehon happamoitumista. Onneksi tämän hoitamiseksi on yksinkertainen keino. Ensisijaisesti tämä asia kannattaaa hoitaa oikealla ravinnolla, johon Michael Pollanin aiemmin mainitsemani ohjelma antaa hyvän pohjan. Syö enimmäkseen kasviksia - kasvikset ovat pääosin kehoa emäksöiviä. Huomaa, että esimerkiksi sitrushedelmät ovat pH-arvoltaan happamia, mutta ovat vaikutukseltaan kehoa emäksöiviä.

Tarkempia ruoka-aineiden happo-emäslistoja on netti pullollaan ja jos tahdot tarkentaa ruokavaliotasi niiden mukaan, niin tässä pari esimerkkiä:

www.balance-ph-diet.com/acid_alkaline_food_chart.html

www.trans4mind.com/nutrition/pH.html

Useimmilla syöpäpotilailla solujen pH-arvo on hyvin hapokas, 4 – 5 välillä. (Lähde) Siksi onkin tärkeää löytää ruokavaliota tukeva keino kehon emäksöintiin. Onneksi tähän on helppo ja halpa vastaus.
Kehon emäksisyyttä voi tukea nauttimalla teelusikallisen tai pari ruokasoodaa joka päivä. Ruokasooda on tehokas kehon emäksöijä ja täysin turvalinen käyttää. liikaa nautittuna se voi aiheuttaa ripulia ponnistuksen yhteydessä ja paljaaltaan nautittuna sooda saa aikaan röyhtäyksiä. Soodan voi neutraloida ennen nauttimista sekoittamalla sen veteen ja lisäämällä siihen sitruunahappoa tai omenaviinietikkaa, niin paljon, ettei seos enää kupli. Tällä tavalla soodasta muodostuu emäksisiä suoloja, jotka eivät reagoi vahvasti vatsahappojen kanssa, mutta emäksöivät silti kehoa. Mm. Samarinin toiminta perustuu vahvasti soodaan ja sitruunahappoon.

Soluhengityksen mekanismiin vaikuttaa myös ravinneaineet, joita saamme ruuasta. Erilaisten entsyymien osuutta soluhengityksessä ei täysin vielä tunneta, eikä kaikkia siihen vaikuttavia asioita tiedetä, joten kannattaa pitää huolta monipuolisesta ravinnon saannista.

Normaali soluhengitys siis tarvitsee toimiakseen hyvin
1) riittävästi happea (jonka saantiin vaikuttaa kehon happotasapaino)
2) oikeita entsyymejä.



Ravinto ei ole ainoa tekijä kehon happamuuden säätelyssä. Kehon happamuutta lisäävät myös

sressi
negatiiviset tuntee
t (viha, katkeruus…)
riittämäyön uni
saasteet
säteily
ympäristömyrkyt
huumeet


Syövän kannalta on siis suuri merkitys sillä miten nukut, suhtaudut elämään ja kuinka paljon stressaat.

Raamatun stressinhoito-ohje löytyy seuraavasta linkistä:

Matt 6:25-34

On joitakin ruoka-aineita, joiden on havaittu olevan erityisen hyviä syövän hoidossa ja ehkäisyssä. Eli jos sairastat syöpää tai tahdot minimoida syöpäriskisi, niin suosittelen sinulle seuraavia ruoka-aineita:

Pakurikääpä (juodaan yleensä teenä) Hyödyllista tietoa pakurista
Kurkuma* (mieto mauste, jota voi lisätä miltei joka ruokaan, värjää keltaiseksi)
Kasvikset yleensä (suosittelen kaaleja ja sieniä)
Mustapippuri yhdessä kurkuman kanssa (Käytä vastarouhittuna, jolloin sen eteeriset öljyt ovat yhä tallella. Lisää kurkuman vaikuttavan aineen, kurkumiinin, imeytymistä jopa 2000-kertaiseksi)
Chilit
Ruokasooda
C-vitamiini


*Viime vuosikymmeninä kurkuman on havaittu laukaisevan syöpäsoluissa apoptoosin eli solukuoleman, joka nimenomaan syöpäsoluissa on usein estynyt. Varsinkin melanoomaa ja rintasyöpää vastaan kurkumalla on saatu kokeellisesti positiivisia tuloksia.
LÄHDE: http://fi.wikipedia.org/wiki/Maustekurkuma


Tutkimusteni mukaan vältettäviä suun kautta vaikuttavia aineita ovat:

Makeutusaineet (erityisesti aspartaami) 
sokeri
tupakka
liika alkoholi
"turhat" lääkkeet

Maailman Syöpätutkimusrahaston ja ja Yhdysvaltain Syöpätutkimusinstituutin vaikuttavaa ja tiukasti tutkimusnäyttöön perustuva 537-sivuinen raportti Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Cancer: a Global Perspective antaa suosituksia syövän suhteen:

1) Älä tupakoi.
2) Pyri hoikkuuteen kehon normaalin painoindeksin puitteissa.
3) Liiku.
4) Syö kasvispainotteisesti.
5) Vältä sokeroituja juomia ja lihajalosteita.
6) Rajoita punaisen lihan, alkoholin ja suolan käyttöä.
(tarkoittanee tavallista pöytäsuolaa, sillä käsittelemätön, luonnollinen suola on ravinnerikasta ja sopivissa määrin käytettynä erittäin terveellistä.)

Liikunta lisää kehon hapenottokykyä ja sikäli on tärkeä keino syövän ja muidenkin sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Luonnossa liikkumisessa on monia hyviä syöpää torjuvia tekijöitä: Liikunta, happirikas ilma, stressiä laukaiseva ympäristö ja samalla voi kerätä syöpää ehkäisevää ja terveyttä ylläpitävää ravintoa: sieniä, marjoja, pakuria ja yrttejä.

Syövän kotihoidossa tärkeitä tekijöitä on siis:

1) Emäksinen, monipuolinen ja kasvispitoinen ravinto
2) Elmänmyönteinen asenne
3) Riittävä uni ja stressittömyys
4) Vältä huumeita, liikaa alkoholia ja turhia lääkkeitä
5) Vältä aspartaamia (aiheuttaa mm. aivokasvaimia)
6) Hoitavina aineina voit käyttää seuraavia: ruokasooda, pakuri, kurkuma (mustapippurin kanssa)
7) Älä tupakoi
8) Liiku
(luonnossa)

 Nämä ohjeet ovat ehdottoman hyviä syövän ehkäisemisessä ja voin luvata niiden pienentävän syöpäriskiäsi melkoisesti. Mutta jo sairastuttuasi: nämä eivät ole suunniteltu korvaamaan muuta syöpähoitoa, mutta varmastikin auttavat kehoasi päihittämään syöpäsairauden ja vähentävät sairauden ja sytostaattien, säteilytyksen ja hormonihoidon tuomia oireita. (Perinteiset hoitomuodot ovat keholle erittäin raskaat.)

Jumalan siunausta Jeesuksen Kristuksen nimessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti