perjantai 1. elokuuta 2008

Olen huolissani

Minua huolettaa huoleton uskonelämä. Se, ettei uskovat ihmiset ota vakavasti Jumalan sanaa. Jeesus on Sana Joh. 1:1 . Jos emme ota vakavasti Jumalan Sanaa, emme ota vakavasti Jeesusta. Kuitenkin (yksin) Jeesuksessa on pelastus Ap. t. 4:10-12.

Jos emme ota pelastajaamme vakavasti, voimmeko pelastua?

Yksi tärkeä tapa ottaa Jeesus vakavasti, on tutkia ja koetella meille annettu opetus ainoan oikean auktoriteetin, eli Raamatun valossa. Vain tuo Sanan valo voi pitää meidät oikealla tiellä Ps. 119:105 . On hyvin vaarallista olla koettelematta opetusta, sillä vääriä profeettoja on liikkeellä Matt. 7:15 . Kukaan opettaja ei ole koettelun yläpuolella, Paavali kehiottaa tarkastelemaan jopa omaa opetustaan Gal. 1:8. Jokaisella uskovalla on myös velvollisuus koetella opetus 1. Tess. 5:20-21 . Raamattu mainitsee Berealaiset esimerkillisinä koettelijoina Ap. t. 17:11 "...he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin." Tässä lienee meillekin tärkeä malli oikeasta suhtautumisesta opetukseen ja sen koetteluun.

Myös opettajilla on suuri vastuu opetuksistaan. Paavali varoittaakin ryhtymästä opettajaksi, sillä väärästä opetuksesta saa kovemman tuomion Jaak. 3:1 . Ihmettelenkin, miksi niin monet uskaltavat opettaa seurakuntaa huolettomasti ja jopa Raamatun opetuksen vastaisesti.

Kuulin juuri erään tunnetun saarnaajan todistavan opetuksensa Raamatullisuuden heilauttamalla kättään sanoen 'It's in the Bible'. Jos hyväksymme näin löyhät perustelut, on se oma häpeämme.

Toinen ihmetyksen aihe minulle on uudet Raamatun käännökset. Jatkuvasti julkaistaan uusia Raamattuja, joista monet ovat käännetty hyvin löyhästi, jopa omaa näkemystä lisäten tai jakeita pois ottaen. Ilmestyskirjassa langetetaan vahva tuomio Jumalan Sanan muuttamisesta Ilm. 22:18-19. Pelkään monien raamatunkääntäjien olevan tämän tuomion alaisina. (Palaan myöhemmissä kirjoituksissa joihinkin käännöskukkasiin.)

Raamatun löyhä opettaminen ja kääntäminen kuvaavat hyvin Jumalan pelon puutetta. Raamatun kirjoituksia ei oteta tosissaan. Muuten kukaan ei uskaltaisi opettaa omiaan tai muuttaa Raamattua.

Tämä huolettomuus opettajien ja kääntäjien taholta jättää meille 'tavallisille' uskoville suuren vastuun tutkia Berealaisittain sitä, mitä meille opetetaan.

Kyseenalaistan paimentemme opetuksen Raamatullisuuden, mutta kuulemamme opetuksen laatu on myös meidän vastuullamme. Jos koettelemme emmekä hyväksy mitä tahansa opetusta, on opettajiemme muutettava opetustaan tai meidän lähdettävä toisen opettajan luo. Älkäämme seuratko vääriä paimenia, jotka kaitsevat meitä omaksi edukseen Hes. 34.

Siunausta sinulle rakas lukijani, menen nyt nukkumaan...

ps. Toivottavasti tarkistit opetukseni Raamatullisuuden. (raamattulinkit ovat sitä varten.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti